středa 21. května 2014

Dominique Vener - Présent

 

Je to přesně rok kdy naše srdce zasáhla rána o dobrovolné smrti Dominiqua Vennera. Po roce od této smutné události jistě můžeme konstatovat, že jeho smrt nebyla rozhodně zbytečná! Byl to akt vrcholného vzdoru, který rozdmýchal oheň pochodní v srdcích mladých Evropanů. Evropa se postupně probouzí!

Dominique Venner (16. dubna 1935 – 21. května 2013) byl více než přes padesát let politickým aktivistou, spisovatelem a historikem bojujícím proti devastaci evropské identity. Byl také jedním z těch, kteří spoluzakládali evropskou školu nové kultury - GRECE. Za své postoje se nebál nikdy obětovat – jako výsadkář neváhal se zbraní v ruce hájit životy francouzských osadníků v Alžírské válce, stejně jako později poznal několik francouzských cel za své názory a činy.  

Solární nesmrtelnosti se dosahuje odvahou a poctivostí, ne slabostí a zkorumpovaností. Dominique Venner nesestoupil do temnot zapomnění, ale navždy dosáhl své nesmrtelnosti v nás, protože my jsme Evropa! Naše srdce bije stejně v Paříži jako v Praze. Naše srdce bije na palubě krásných lodí na všech mořích a všech oceánech. Naše srdce bije na vrcholcích nejvyšších hor stejně jako na palubách vesmírných lodí. Všude tam je Dominique Venner s námi.

„Existovat znamená stavět se na odpor vůči všemu, co vás ohrožuje. Být rebelem neznamená nashromáždit celou knihovnu subverzivní literatury, snít o fantastických konspiracích nebo utéci před civilizací někam do kopců. Je nutné, abyste ze svého svědomí učinili svůj vlastní zákon. Abyste vše důležité našli sami v sobě a nikdy se ,nevyléčili‘ ze svého mladického elánu. Raději všechny ostatní postavit ke zdi, nežli zůstat lhostejným. Klidně vybrakovat všechny potřebné myšlenky a proměnit je ve vlastní zákon bez ohledu na to, jak vypadáme před okolím.“

Dominique Venner